BULGÁRFÖLDI ÁLTALÁNOS ISKOLA

Intézkedési terv

(a Bulgárföldi Általános Iskolai szabályzata a járványhelyzet időtartamára)

 

AZ INTÉZMÉNY LÁTOGATÁSA, BELÉPTETÉS

 1. Fokozottan kérjük a szülőket, hogy az iskolába csak egészséges, tünetmentes gyermeket küldjenek!
 2. A szülő felelőssége: amennyiben gyermekénél tüneteket észlel, a Nemzeti Népegészségügyi Központ aktuális eljárásrendje alapján gondoskodnia kell orvosi vizsgálatáról.
 3. A Szülő köteles az iskolát értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanú vagy igazolt fertőzés áll fenn.
 4. Minden reggel fél nyolctól folyamatosan érkeznek a gyerekek az osztályterembe, az ügyeletes pedagógus felelős a tanulófelügyeletért 7:45-ig. Ezután az osztályban az első órát tartó kolléga veszi át a felügyeletet. Az a gyerek, aki fél nyolc előtt igényli az ügyeletet, annak gondviselője írásban köteles jelezni ezt az iskola felé. Akik erre a folyamatos ügyeleti ellátásra nem jogosultak, azok az épületbe csak fél nyolctól léphetnek be.
 5. Az iskola bejáratainál fertőtlenítő pontokat alakítottunk ki. Belépéskor a fertőtlenítés mindenkinek kötelező.
 6. A felső tagozat és a évfolyam a főbejáraton közlekedik, az alsós tagozat a hátsó, tornaterem felőli bejáraton keresztül.
 7. A maszkviselés a tanórán az alsó tagozatnak nem kötelező, de a közösségi terekben hordani kell.
 8. A felső tagozat számára a maszk viselése az épületen belül egész nap kötelező. Maszkot a tanulóknak otthonról kell magukkal hozni.
 9. A gyerekek kötelesek a közösségi terekben a 1,5 m-es távolságot betartani. A gyermek a tantermet csak a pedagógus engedélyével hagyhatja el.

 

Szülőkre vonatkozó előírások

 

 1. Kérjük a Szülőket, hogy gyermekükre az intézményen kívül várakozzanak, kerülve a csoportosulást! Ügyeik intézését (iskolalátogatási igazolás, diákigazolvány ügyintézés…) lehetőleg elektronikusan intézzék az iskola e-mail címére (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) küldött üzenettel. A személyes belépést és megjelenést igénylő ügyintézést csak szájmaszk használatával tehetik meg!
 2. A szülők csak előre egyeztetett időpontban, a járványügyi helyzetre vonatkozó hatályos szabályok betartása mellett, tünetmentesen (maszk viselésével és kézfertőtlenítéssel) léphetnek be az iskolába.
 3. Kérjük a Szülőket, hogy egyéni védőeszközök, zsebkendők, tisztasági csomagok beszerzésével segítsék munkánkat! A többször használható textil törölköző és szalvéta használata kifejezetten kerülendő!
 4. Az első szülői értekezleteinket a járványügyi szabályok betartásával megtartjuk. (További információk e-mailben, KRÉTA-felületen, honlapon és egyéb megbeszélt fórumokon jutnak el a szülőkhöz.) Kérjük a Szülőket ezen fórumokon napi szinten tájékozódjanak.

 

BIZTONSÁGOS KÖRNYEZET, EGÉSZSÉGÜGYI SZEMPONTOK

 

 1. Az osztályok számára tantermi váltást nem tervezünk, de a szakórák (testnevelés, rajz, technika …) megtartásának szabályait kollégáink, osztályfőnökeink közlik tanulóinkkal és kommunikálják a szülők felé.
 2. Minden térben és helyszínen (udvar, tanterem, öltöző, étterem, szociális helyiség…) igyekszünk az optimális védőtávolság betartására, betartatására.
 3. A korosztálynak megfelelő tájékoztatást, az etikettekre való felkészítést (köhögés, tüsszentés, zsebkendő használata, kézfertőtlenítés) elvégezzük, de betartása, tudatosítása együttes feladatunk!
 4. A kézzel gyakran érintett felületeket, tárgyakat, eszközöket és a közösen használt tereket napi többszöri fertőtlenítéssel igyekszünk vírustalanítani úgy, hogy ne veszélyeztessük gyermekeink egészségét.
 5. A gyerekek a számukra kijelölt illemhelyeket használhatják. Ehhez csak a saját tisztasági csomagjukat használhatják.
 6. Kiemelt figyelmet biztosítunk a rendszeres, fokozott intenzitású természetes szellőztetésre.
 7. A csengetési rend a következőképpen módosul:

1. óra

8:00 - 8:45

2. óra

9:00 – 9:45

3. óra

10:00 -  10:45

4. óra

11:00 – 11:45

5. óra

12:00 – 12:45

6. óra

12:55 – 13:40

7. óra

13:50 – 14:35

8. óra

14:45 – 15:30

 

Az udvari szünetek beosztása a következőképpen módosult:

 1. szünet-tízórai
 2. szünet-udvari szünet alsó tagozat „a” osztályok a belső udvaron, felső tagozat „a” osztályok első udvaron
 3. szünet-udvari szünet alsó tagozat 1. 2.„b” osztályok a belső udvaron, felső tagozat 5. és 8. „b” osztályok első udvar
 4. szünet-udvari szünet alsó tagozat 3. 4.„b” osztályok a belső udvaron, felső tagozat 6. és 7. „b” osztályok első udvar

A nem udvari szüneteket az alsó tagozatos osztályok a tanteremben töltik. A felső tagozatos osztályok a fenti folyosót és az aulát használják.

 

ÉTKEZÉSRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK

Beosztás szerint alakítottuk ki az ebéd rendjét, kellő védőtávolság betartásával, ültetési rend alkalmazásával igyekszünk megóvni a tanulók egészségét. Ebéd előtt és után kötelező az előírásoknak megfelelő kézmosás, a gyerekek az előírásoknak megfelelően kapják az ebédjüket.

 

TANULÓI HIÁNYZÁSOK, BETEGSÉGEK

 

 1. Betegség után csak orvosi igazolás bemutatásával léphet be az iskolába. Amennyiben az iskolában derül ki a tanulóról, hogy beteg, az elkülönítés az orvosi szobában történik mindaddig, míg a szülő nem érkezik meg. Ezért is kérünk valós, elérhető telefonszám megadását.
 2. Ha gyermeknél, pedagógusnál, egyéb dolgozónál fertőzés tünetei észlelhetők, haladéktalanul el kell őt különíteni. Minden gyanús esetet azonnal közölni kell az iskolaorvossal. Szülőnek/gondviselőnek, az intézmény vezetésének kötelessége egymás tájékoztatása, értesítése.
 3. A védőnői, az iskolaorvosi teendők ellátása a járványügyi óvintézkedések betartatásával, munkarendjük alapján történik.

Vissza a főoldalra