Menő Menza

Menő Menza
 
Kedvezményezett: "A Tudásért" Alapítvány


Projekt címe: Menő menza a Bulgiban


Támogatás összege: 20 millió forint


Támogatás intenzitása: 100%


A projekt zárása: 2019.06.30.


Projekt azonosító száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00173


 
Projekt bemutatása
 
"A Tudásért" Alapítvány létrehozásának fő célja elsősorban a gyermekek oktatási színvonalának további emelése, a gyermekek szabadidejének hasznos eltöltésének biztosítása, a tehetséggondozás, illetve a szülők felé visszacsatolás biztosítása. A Hegyközi Általános Iskolában tanulók 58%-a hátrányos helyzetű. A most futó pályázat jó alkalmat biztosít, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek és az egészséges életmódot nem követő családok gyermekei is megismerkedhessenek a reform ételekkel, receptekkel, amelyek alkalmazása révén az egészség megőrizhető hosszú távon. A pályázat során az alábbi tevékenységek fognak megvalósulni:

  • A köznevelésben részt vevő 215 gyermekek táplálkozási szokásainak felmérése, kiértékelése,
  • Dietetikai szaktanácsadás/konzultáció, csoportfoglalkozás
  • Ismeretterjesztő programok- Egészségkultúra fejlesztése, ismeretbővítés
  • Tájékoztató napok gyermekek és családjaik számára
  • Főzőversenyek
  • Az egészséges táplálkozást népszerűsítő fórumok, programok szervezése közismert személyiségek segítségével
  • Az egészséges táplálkozáshoz kapcsolódó, azt ösztönző – akár dekorációs – eszközök használata, valamint az ételek tápanyagtartalmával kapcsolatos információk megjelenítése

A projekt várható fő eredménye a köznevelési intézmény étkeztetési körülményeinek javítása, betegségmegelőzés, prevenció, valamint egy magasabb életminőség kialakítására való igény megjelenése és megerősödése a programok megvalósításán keresztül.
A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap Társfinanszírozásával, az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

 

Vissza a főoldalra