TÁMOP 2012/2013

 

TÁMOP-3.1.4-08/2-2009-0148

„Kompetencia alapú oktatás, bevezetése Miskolc Megyei Jogú Város nyolc intézményében”

- Bevont osztályok, megvalósító pedagógusok


 

A HÁROM HETET MEGHALADÓ PROJEKT

A JÁTÉK

Jelmondatunk:,,A JÁTÉK NEM CSAK JÁTÉK’’ pontosan jelzi mennyire fontos ez a tevékenység,hiszen a  játék mindenben benne van ,ami a világban van. A játék során gyarapodik a tudásunk, fejlődik jellemünk  és kreativitásunk. és megtanulunk alkalmazkodni másokhoz.

Platón, a görög filozófus mondta: ,,Többet megtudhatsz másokról egy óra játék, mint egy év beszélgetés alatt.’’

A projekt során igyekeztünk minél több fajta játékot bemutatni és kipróbálni. Volt lehetőség egyéni, társas, szellemi, csoport, szó és ügyességi játékokra.
A legsikeresebb programunk  a nagyszünetekben  rendezett ,,EGY PERC ÉS NYERSZ!”  ügyességi játék volt. Minden egyes alkalommal rengetegen jelentkeztek, közülük sorsolással választottuk ki  a résztvevőket .A feladatot teljesítők jutalma egy tábla csokoládé volt. Ezt a programot heti egy alkalommal továbbra is folytatni fogjuk. A játszani akaró gyerekeket minden délután várta a könyvtár, megismerkedhettek többféle társasjátékkal, törhették a fejüket különböző szójátékokon, logikai feladványokon.
Iskolánk védőnője két csoportfoglalkozást szervezett, amelynek célja az önismeret fejlesztése a drámajáték segítségével.
Szellemi vetélkedőt is rendeztünk, ahol a véletlenszerűen kialakított csapatok bizonyíthatták jó együttműködő készségüket, gyorsaságukat, kreativitásukat .
A lányok és a fiúk körében egyaránt kedvelt program volt a süteménykészítés. A felsősök mézest sütöttek, az alsósok a kókuszgolyó készítését tanulták meg.
Az idei projektzáró rendezvényünkön is játszottunk, tanulóink egy tréfás váltóversenyen mérték össze erejüket,ügyességüket társaik lelkes biztatása közepette.
Természetesen a tanórákról sem hiányozhatott  a játékos feladat. Terveztünk és készítettünk társas- és memória játékokat is, amelyeket ki is próbáltunk.

 

Csohányné Gácsi Edit